Wissen van data

Als u uw apparatuur aan ons toevertrouwt kunt u er van op aan dat wij zorgvuldig omgaan met al uw gegevens, van welke aard dan ook. Dat geldt zowel voor labels en stickers op apparatuur als de informatie die op harde schijven is opgeslagen.

Wiping

Bij wiping schrijven wij de gehele schijf driemaal over met een willekeurig patroon. In tegenstelling tot formatteren blijft er geen informatie meer achter op de schijf en wordt uw data dus volledig gewist. Voor het wissen gebruiken wij de zogenaamde DOD 5220.22-M standaard en gecertificeerde software van YouWipe en Blancco goed voor vertrouwelijke informatie van bijvoorbeeld banken, verzekeraars of financiële afdelingen. Na het wissen leveren wij wis-rapporten met onder andere alle serienummers van de gewiste schijven.  

Doorgaans zitten harde schijven in computers, soms zitten ze echter ook in andere apparaten zoals printers, telefoon- en netwerkcentrales of andere randapparatuur. Uiteraard worden deze ook volledig gewist. Instellingen van deze apparatuur worden teruggezet naar fabrieksinstellingen, en eventuele uitneembare flash-kaartjes van niet-herbruikbare apparaten worden vernietigd.

Labels en stickers

Vaak wordt apparatuur voorzien van labels of stickers met bedrijfsnaam, gebruikersinformatie, namen/telefoonnummerlijstjes of andere informatie. Wij verwijderen al dit soort labels waardoor de afkomst van de apparatuur niet meer traceerbaar is.

Wissen of vernietigen?

De meest grondige manier om gegevens op een schijf te vernietigen is door de gehele schijf te vernietigen. Als de schijf nog bruikbaar is, is wissen echter een duurzamere methode. Na het wissen kunnen wij de schijf een tweede leven geven.

Software

Voor het wissen van data maken wij gebruik van de gecertificeerde software van Blancco en YouWipe